Globallashuv jarayonlarida yoshlarni axborot xurujlaridan himoya qilishning dolzarbligi ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Globallashuv tez sur'atlar bilan tezlashib borayotgan bugungi dunyoda yoshlar axborot hujumlarining salbiy ta'siridan tobora ko'proq himoyasiz. Shuning uchun yosh avlodning sog'lom va muvozanatli rivojlanishiga ko'maklashish uchun ularni bunday hujumlardan himoya qiluvchi chora-tadbirlarni amalga oshirish juda muhimdir. Ushbu maqolada axborot tushunchasi, axborot xavfsizligi, axborotning turlari, axborot xavfsizligining ahamiyati va mohiyati bayon qilingan. Globallashuv davrida axborot xavfsizligiga tahdidlarning zamonaviy asoslari talqin etilgan.