Neft qayta ishlash sanoati ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Neftni qayta ishlash sanoati jahon iqtisodiyotining muhim tarkibiy qismi bo'lib, neftni qayta ishlashning bir necha bosqichlarini o'z ichiga oladi: qidiruv va burg'ulashdan tortib qayta ishlash va tarqatishgacha. Ushbu maqolada neftni qayta ishlash sanoati, jumladan, uning tarixi, qayta ishlash jarayoni, asosiy ishtirokchilar, muammolar va kelajak istiqbollari haqida umumiy ma'lumot berilgan