Hamza Hakimzoda Niyoziyning o’zbek milliy adabiy tili rivojiga qo’shgan hissasi. ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Ushbu maqolada XX asr o’zbek madaniyatining eng yirik namoyondalaridan biri, faol ma’rifatparvar shoir, o’zbek milliy tilining rivojiga ulkan hissa qo’shgan Hamza Hakimzoda Niyoziyning asarlari tilining tahlili haqida fikr yuritiladi.