Turdi Farog’iy asarlarining tili va uslubi. ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Ushbu maqola XVII asrning ikkinchi yarmida yashab ijod etgan, xalqning dardini baralla kuylay olgan, o’z xalqining vafodor va zabardast shoiri Turdi Farog’iyning g’azallari va uning g’azallarida qo’llangan qo’shimchalarning tahlili to’g’risida