“Urushning so’nggi qurboni” hikoyasida davr va shaxs munosabati ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Mazkur  maqolada  mustaqillik davri adabiyotining  yorqin  namoyondasi O’tkir  Hoshimov va  uning   “ Urushning so’nggi  qurboni”  hikoyasi  haqida  so’z  boradi.  Bu  asarda  ikkinchi  jahon  urushi  vaqtidagi  oilalar  taqdiri, insonlar  hayotini   Umri  xola  hamda  uning  oilasi  misolida  ko’ramiz