XORAZMIYNING "MUHABBATNOMA" ASARINING TIL XUSUSIYATLARI. ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Mazkur maqolada O‘rta asrlarda yashab o‘tgan Hofiz Xorazmiy haqida hamda uning o’z davri uchun qimmatli hisoblangan "Muhabbatnoma" asari haqida ma‘lumot beriladi. Xorazmiyning yashab o‘tgan hayot yo‘li uning "Muhabbatnoma" asarining til xususiyatlari, asarda qo’shimchalar qanday qo’llanganligi, tilning fonetik xususiyatlaridan qay darajada foydalanilganligi hamda buni o'rgangan olimlar ishlari tahlil qilinadi va fikr mulohazalar yuritiladi.