Xorijiy davlatlar xususiy oliy ta’lim tizimining ijobiy va salbiy jihatlari. Mamlakatimizda oliy ta’limning xususiy sektordagi o’rni ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada mamlakatmizda oliy ta’limning xususiy sektordagi o‘rni tahlil qilinib, xorijiy mamlakatlardagi xususiy oliy ta’lim tizimining ijobiy va salbiy tomonlari haqida umumiy ma’lumot berilgan. Tadqiqot O‘zbekistonda so‘nggi paytlarda xususiy muassasalarning o‘sishi, ularning ta’lim sifati, foydalanish imkoniyati va iqtisodiy rivojlanishga qo‘shgan hissasini o‘rganadi. Bundan tashqari, maqolada O‘zbekistonning xususiy sektori xorijiy modellar bilan taqqoslanadi, ilg‘or tajriba va xususiy ta’lim tizimi yetuk mamlakatlar duch kelayotgan muammolarga e’tibor qaratiladi. Taqqoslash orqali maqola O'zbekistonda xususiy oliy ta'limni kuchaytirish va yuzaga kelishi mumkin bo'lgan kamchiliklarni bartaraf etish bo'yicha tavsiyalar beradi.