ZAMONAVIY INGLIZ ROMANLARIDA SYUJETLAR VA OBRAZLAR TIZIMINING ARXETIP ASOSLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Zamonaviy ingliz romanlari syujetlari va obrazlar tizimida arxetiplar muhim o‘rin tutadi. Ushbu maqola zamonaviy ingliz adabiyotida keng qo‘llaniladigan syujet arxetiplari va obrazlar tizimini tahlil qiladi. Tadqiqotda Karl Gustav Yungning arxetip nazariyasi asosida turli arxetiplarning ingliz romanlaridagi o‘zgarishlari va ularning mavzular, xarakterlar, va syujetlar bilan bog‘liqligi o‘rganiladi. Shuningdek, romanlarda aks etgan arxetiplarning ijtimoiy, madaniy va psixologik kontekstlari ham ko‘rib chiqiladi.