SUZISH VA SOG'LOM TURMUSH TARZI: SUZISHNING KUNDALIK HAYOTGA TA'SIRI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada suzishning kundalik hayot va sog'lom turmush tarziga ta'siri o'rganiladi. Suzish jismoniy va ruhiy salomatlikka ijobiy ta'sir ko'rsatadigan sport turi sifatida ko'rib chiqiladi. Maqola suzishning yurak-qon tomir sog'lig'ini yaxshilash, chidamlilikni oshirish, vazn yo'qotishga yordam berish kabi jismoniy foydalarini, shuningdek, stress va tashvishlarni kamaytirish, kayfiyat va aqliy ravshanlikni yaxshilash kabi ruhiy foydalarini tahlil qiladi. Bundan tashqari, suzishning ijtimoiy aloqalarni rivojlantirish, sog'lom odatlarni tarkib to'plash va umumiy hayot sifatini yaxshilashga qanday hissa qo'shishi muhokama qilinadi. Maqolada suzishning o‘z-o‘zini hurmat qilish va tana qiyofasiga ijobiy ta'siri ham ko'rsatiladi. Maqola suzishni kundalik hayotga kiritishning ko'plab afzalliklarini va umumiy salomatlik va farovonlikni qanday yaxshilashini batafsil tushuntiradi.