Shukur Xolmirzayevning adabiyot sohasidagi badiiy namunalari ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Ushbu maqolada Surxon vohasining atoqli yozuvchisi Shukur Xolmirzayevning hayot  va  ijod  yo’li,  yozuvchi  asarlarida  o’zbek  xalqiga  xos  bo’lgan etnopsixologik  qiyofa shuningdek, har bir asar qahramonining chuqur emotsional holati o’z aksini topgan.