ЎСОК БИЛАН КАСАЛЛАНГАН АЁЛЛАР ВА ЭРКАКЛАРНИ ОБЪЕКТИВ ТЕКШИРИШ МАЪЛУМОТЛАРИНИНГ ҚИЁСИЙ ХАРАКТЕРИСТИКАСИ. ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Аёлларда ҳам, эркакларда ҳам ЎСОК билан оғриган беморларнинг асосий шикоятлари йўтал, балғам, нафас қисиши бўлди. аёллар гуруҳида ҳам, эркаклар гуруҳида ҳам ЎСОКнинг қўзиши билан жисмоний зўриқишга толерантлиги камайди. Бироқ, аёлларда, эркаклардан фарқли ўлароқ, камроқ интенсивликдаги жисмоний зўриқиш яққол нафас қисиши пайдо бўлишига олиб келди. Бу ЎСОК билан оғриган аёлларда ЎСОК билан оғриган эркакларга нисбатан жисмоний зўриқига камроқ толерантлигини кўрсатади.