Inson salomatligi uchun vitaminlarga boy meva-sabzavotlarni yetishtirish ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Insonlarni sog’ligini saqlash, ularni kerakli vitamin va oqsilga boy meva-sabzavot mahsulotlari bilan ta’minlash har bir davlatning  qishloq xo’jaligi sohasining asosiy vazifalaridan biridir. Uning yechimi mamlakatning oziq-ovqat mustaqilligiga erishish bilan bir qatorda aholi turmush sifatini yaxshilash imkonini ham beradi. Maqolada aholini vitaminlarga boy meva-sabzavotlar bilan ta’minlash ahamiyati, uning me’yorlari yoritib o’tilgan. Shuningdek, tegishli ko’rsatkichlar tahlil etilib, ta’sir etuvchi omillar sanab o’tilgan. Soha doirasida ayrim tavsiyalar berilgan.