YURAK RITMINING BUZILISHLARI VA ULARNI ANIQLASHNING ZAMONAVIY USULLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Yurak ritmining buzilishlari (aritmiyalar) yurakning normal sinus ritmidan og'ishib ketishi natijasida yuzaga keladi va sog'liq uchun jiddiy xavf tug'dirishi mumkin. Ushbu maqolada aritmiyalarning asosiy turlari, sabablari va zamonaviy diagnostika usullari haqida batafsil ma'lumot berilgan. Diagnostika usullari sifatida elektrokardiogramma (EKG), halter monitoring, event monitorlar, implantatsiya qilinadigan loop rekorderlar, elektrofiziologik tekshiruv (EPS) va sun'iy intellekt asosidagi tahlil usullari keltirilgan. Maqola aritmiyalarning erta aniqlanishi va samarali davolash usullari orqali sog'liqni yaxshilashda zamonaviy texnologiyalarning ahamiyatini yoritadi.