PROKAT ISHLAB CHIQARISH USULLARI TAXLILI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqola prokat ishlab chiqarishning asosiy usullarini tahlil qiladi. Unda uzluksiz, qo'shilgan va voqeali prokat usullarining afzalliklari va kamchiliklari ko'rib chiqiladi. Asosiy nuqtalar sifatida uzluksiz usulning yuqori unumdorligi va past mehnat sarflari, qo'shilgan usulning turli xil mahsulotlarni ishlab chiqarish imkoniyati, voqeali usulning qisqa muddatli va kichik hajmdagi ishlab chiqarishi e'tirof etiladi. Tahlil shuni ko'rsatadiki, har bir usulning o'z kuchli va zaif tomonlari mavjud, shuning uchun kompaniyalar o'z ehtiyoj va imkoniyatlariga mos eng maqbul usulni tanlashlari lozim