MAHALLIY XOMASHYOLAR ASOSIDA TARKIBIDA AZOT, FOSFOR VA OLTINGUGURT BO‘LGAN OLIGOMERLARNING IQ VA DSK TAHLILI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
DAF-6 ning IQ spektrida 2850-1470 sm-1 sohalarda -CH2- guruhlar uchun xos bo‘lgan va 1650 sm-1 sohada erkin holatdagi –OH guruhlarining borligini tasdiqlovchi yutilish chiziqlari mavjud (1-rasm). IQ spektrda 3400 sm-1 sohada –OH guruhiga va 3300-3440 sm-1 sohalarda esa ammoniy –NH4 guruhiga xos bo‘lgan yutilish chiziqlari mavjud. Faol guruhlarning deformasion tebranish chiziqlari kuchli toraygan yutilish chiziqlari ko‘rinishida –CH2–O– guruhning 1400–1465 sm-1 sohalardagi odatdagi deformasion tebranish chiziqlari o‘rtasida ko‘rinadi. 800 va 1600 sm-1 sohalardagi yutilish chiziqlari –NH4 guruhlar borligidan dalolat beradi.