MAHALLIY XOMASHYOLAR TARKIBIDA KARBOKSIL GURUH SAQLAGAN KOMPLEKIS HOSIL QILUVCHIIONITLAR SINTEZI VA TADQIQOTINI O’RGANISH. ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Akrilonitrilni choklovchi agent geksagidro-1,3,5-triakrililtriazin (GTT) sopolimerlani suspenzion usul bilan initsiator sifatida azo-izomoy kislotasi dinitrili(monomerlar aralashmasiga nisbatan 1mass.%),g’ovak hosil qiluvchi –toluol,stabilizator-suvda eriydigan kraxmal ishtirokida NaCl ning suvli to‘yingan eritmasi muhitida 345K haroratda ,aralashtirgich tezligi 460-510 ayl/daq .da 5,5 soatgacha qizdirib olib borildi.