TA'LIMDA AXBOROT QIDIRSH TIZIMLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Maqolada axborot-qidiruv tizimi tushunchasi muhokama qilinadi va axborot-qidiruv tizimlarining turli tasniflari keltiriladi. Ta’lim tizimida axborotni izlash, qayta ishlash va saqlashning texnik imkoniyatlari tahlil qilinib, darsda o‘quvchilar va o‘qituvchilarning o‘quv faoliyatini tashkil etishda axborot-qidiruv tizimlaridan foydalanishga misollar keltiriladi. Ta'lim muassasasining imkoniyatlarini hisobga olgan holda, shu jumladan veb-saytni ishlab chiqish orqali o’quv maskanida axborot-qidiruv tizimini yaratishning turli usullari ko'rib chiqiladi.