O‘ZBEKISTONDA PUL-KREDIT SIYOSATINI AMALGA OSHIRISH VA MILLIY IQTISODIYOTNING HOZIRGI HOLATI TAHLILI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Iqtisodiyotni tartibga solishda Markaziy bank o‘z tasarrufidagi pul-kredit siyosati instrumentlaridan foydalanadi. Biz bitiruv malakaviy ishimizda mamlakatimiz makroiqtisodiy barqarorlikka ta’sir qiluvchi  pul-kredit siyosatining an’anaviy instrumentlaridan 3 tasini, ya’ni inflyatsiya darajasi, majburiy zaxiralash normasi va qayta moliya stavkasini hamda qo‘shimcha tadqiqot ishimiz uchun iste’mol narxlari indeksini tanladik. Makroiqtisodiy barqarorlik  bir nechta ko‘rsatkichlar umumlashganligi sababli ko‘rsatkichlarni YaIM asosida tahlil qilamiz.