POMIDORDAN SHARBAT VA PASTALARINI TAYYORLASH TEXNOLOGIYASI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Pomidordan sharbat va pasta tayyorlashda, yangi uzilgan, pishgan va barcha sifat ko`rsatkichlar talablariga javob  beradiganlarini siqib yoki shibbalab olinadi. Tomat pastasi va sharbatining tarkibi va saqlash sharoiti.