JINOIY AKTIVLARNING QAYTARILISHDA ULARNI BOSHQARISH TIZIMLARINING AHAMIYATI VA XORIJIY DAVLATLAR TAJRIBASI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Jinoiy aktivlarni muvaffaqiyatli qaytarilishida ularni samarali boshqarish tizimlarining qo‘llanilishi dolzarb ahamiyatga ega. Xalqaro tajribada qaytarilgan aktivlarni mamlakat tizimi, takomillashgan mamlakat tizimi, avtonom fondlar va nodavlat tashkilotlar orqali boshqarish amaliyoti mavjud. Ushbu tezisda jinoiy aktivlarni qaytarishda mazkur boshqaruv tizimlarining ahamiyati va har bir tizimni qaytarilgan jinoiy aktivlarni boshqarishdagi samaradorligi xalqaro tajribalar asosida tahlil qilinadi.