O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI BYUDJET TASHKILOTLARI AUDIT TIZIMINI JAHON TAJRIBASI ASOSIDA TASHKIL ETISH MASALALARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston byudjet tashkilotlarida audit tizimining hozirgi holati koʻrib chiqiladi va uni takomillashtirish boʻyicha xalqaro standartlar asosida tavsiyalar taklif etiladi.  eng yaxshi amaliyotlar.  Bu davlat sektorida shaffoflik, hisobdorlik va resurslardan samarali foydalanishni ta’minlash uchun mustahkam va mustaqil audit tizimi zarurligini ta’kidlaydi.  Maqolada samarali audit tizimlarining asosiy tamoyillari, jumladan, mustaqillik, xolislik va xavflarni baholashga e'tibor qaratish hamda texnologiyadan foydalanish va muvofiqlik madaniyatini oshirish muhimligi o'rganiladi