ZILZILANING OQIBATLARINI KAMAYTIRISHGAQARATILGAN ASOSIY CHORA-TADBIRLAR ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Mazkur maqolada iqtisodiyot tarmoqlarida band bo’lgan  aholini favqulodda vaziyatlarda harakat qilishga o’rgatilishining iqtisodiy jihatdan afzalliklari bayon etilgan. Shuningdek, favqulodda vaziyat sodir bo’lganda iqtisodiyot ob’yektlari  moddiy talofat va iqtisodiy zarar miqdoriga kamayishiga erishilish keltirib o’tilgan.