O‘SMIRLARDA KUZATILADIGAN IJTIMOIY FOBIYA PSIXOLOGIK MUAMMO SIFATIDA ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada ijtimoiy fobiya tushunchasi, uning yuzaga kelish sabablari, shuningdek, bolalarda ijtimoiy fobiyaning paydo bo‘lishi masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, ijtimoiy fobiyaga olib keluvchi ijtimoiy o‘zaro munosabatlarda boshqa odamlar tomonidan hukm qilinishi, rad etilishi, masxara qilinishi yoki kamsitilishidan qo‘rqish kabilar illatlar  xususida fikr berilgan.