AXBOROTNI HIMOYALASHNING REAKTIV VA PROAKTIV TEXNOLOGIYALARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Axborot-kommunikantsion tarmoqlarda saqlanadigan, qayta ishlanadigan va uzatiladigan axborotlarning xavfsizligini ta’minlash dolzarb masalalardan hisoblanadi. Ularning xavfsizligini ta’minlashda dastlab axborotni himoyalash texnologiyalarini to’g’ri tanlashga asoslanadi. Muhim obyektlarda axborot xavfsizligining tashkil etuvchilari quyidagi rasmda keltirilgan bo’lib, u to’laligicha axborot xavfsizligini ta’minlashga qaratilgan.