ISLOM BANKLARIDA RISKLARNI BOSHQARISH ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Islom muassasalari so‘nggi 10 yillik ma’lumotlarga ko‘ra yuqori o‘sishni qayd etgan, shuningdek 2021-yilda islom moliya bozorlari aktivlarining umumiy qiymati qariyb 3,95 trillion AQSH dollarini tashkil etgan. Bu ko‘rsatkich 2026-yilga borib 5,9 trillion AQSH dollarini tashkil etishi prognoz qilinmoqda .  Shu bilan birga, fond bozorlarida banklar duch keladigan xavf ham, raqobat ham ortib bormoqda. Natijada, islom banklarining investitsiya mexanizmlari va yondashuvlarini izlab topish, bu banklar an'anaviy banklarga nisbatan yuqori xavfga duch kelishini hisobga olish kerak. Moliyaviy operatsiyalarning shariat qoidalariga sodiqliklari tufayli ular tavakkalchilikka nisbatan cheklangan tanlovga ega va shuning uchun riskni tahlil qilish, boshqarish va nazorat qilish zarurati tug‘iladi. Tadqiqotning maqsadi, Islom banklari duch keladigan risklar va bunday risklarni boshqarish va nazorat qilish vositalari tahlil qilishdan iborat.