KO‘CHMA MA’NOLI SO‘ZLAR USTIDA ISHLASH ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada ko‘chma ma’noli so‘zlar ustida ishlashda so‘zlarning ma’nosiga e’tibor qilish, o‘xshatishlar, iboralar  ustida ishlash, o‘quvchilarning nutqini o‘stirish va badiiy matnlar mazmunini tahlil qilish orqali o‘qish malakasini shakllantirish jarayonlari e’tiborga olingan.