O'RTA OSIYO XALQLARI TARIXIDA IX-XII ASRLARDA YUZ BERGAN UYGONISH DAVRI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada O’rta Osiyoda vujudga kelgan uyg’onish davri haqida so’z boradi. Bunda arab xalifaligi davrida vujudga kelgan ―Bayt ul – hikma‖ da ijod qilgan allomalar katta yutuqlarga erishganlar. Ularning yozgan asarlari to’liqligicha yetib kelmagan bo’lsada bizga katta yutuqlarga erishimizga yordam berdi. Buyuk mutaffakirlarimizning yozgan asarlaridan hozirda nafaqat Osiyo balki, Yevropa mamlakatlarida ushbu kitoblardan foydalanib kelinmoqda. Bu allomalarimiz merosini asrash biz kelajak avlodalrning burchi hisoblanadi.