RENTA SHARTNOMASI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Renta shartnomalari mulkdorlar va ijarachilar o'rtasidagi mulkni ijaraga berish shartlari va shartlarini tartibga soluvchi muhim huquqiy hujjatlar bo'lib xizmat qiladi. Ushbu maqola renta shartnomalarini har tomonlama o'rganib chiqadi, ularning ahamiyati, tarkibiy qismlari va ikkala tomon uchun oqibatlarini o'rganadi. Mavjud adabiyotlarni har tomonlama ko'rib chiqish va amaliy mulohazalarni tahlil qilish orqali ushbu tadqiqot ijara shartnomalarining murakkabliklarini tushuntirish, muzokaralar strategiyasi, huquqiy himoya va nizolarni hal qilish mexanizmlari haqida tushuncha berishga qaratilgan.