UY JOYNI IJARAGA BERISH SHARTNOMASI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
• "Uyni ijaraga berish shartnomasi": Bu atama uy egasi va ijarachi o'rtasidagi uy-joyni ijaraga berish bo'yicha shartlar va shartlarni ko'rsatuvchi qonuniy majburiy shartnomani anglatadi. U odatda ijara muddati, ijara miqdori, garov depoziti, texnik xizmat ko'rsatish majburiyatlari va mulkdan foydalanishni tartibga soluvchi qoidalar kabi ma'lumotlarni o'z ichiga oladi.• "Shartlar va shartlar": Shartnomaning ushbu bo'limida ijarachining ham, ijarachining ham ijara davridagi huquq va majburiyatlari ko'rsatilgan. U ijara to'lovlari jadvallari, kommunal xizmatlar, ta'mirlash, sublizing va tugatish qoidalari kabi jihatlarni o'z ichiga oladi.• "Qimmatli depozit": Garov depoziti - bu ijarachi tomonidan uy egasiga odatdagi eskirish yoki to'lanmagan ijaradan tashqari har qanday zararni qoplash uchun to'lanadigan pul summasi. Garov depozitini qaytarish yoki undan foydalanish shartlari ijara shartnomasida aniq ko'rsatilishi kerak.