LIZING SHARTNOMASI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqola lizing shartnomalarining nozik tomonlarini o'rganib chiqadi, ularning uy egalari va ijarachilar o'rtasidagi huquqiy va moliyaviy kelishuvlarni engillashtirishdagi ahamiyatini ko'rsatadi. U shartlar ijara majburiyatlari, mulkni saqlash va nizolarni hal qilish mexanizmlari kabi asosiy komponentlarni o'rganadi. Bundan tashqari, u ijara shartnomalarining har ikki tomonning huquq va manfaatlarini himoya qilishda uy egasi va ijarachining uyg'un munosabatlarini rivojlantirishdagi rolini o'rganadi.