KALSIY ELEMENTINING INSON ORGANIZMIDAGI AHAMIYATI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Kalsiy inson organizmidagi eng  ko’p uchraydigan  mineral.U quyidagilar uchun muhim:---suyak salomatligini qo’llab-quvvatlash;---tomirlar qisqarishi  va kengayishi;---nerv impulsi uzatilish;---gormonlar sekretsiyasi.