ЕР ИСЛОҲОТИ ЖАРАЁНЛАРИДА ЕР ҲИСОБИНИ ЮРИТИШНИНГ АҲАМИЯТИ ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Мақолада аналитик таҳлил ва монографик тадқиқот усулларига суянган ҳолда мамлакатимизда олиб борилаётган ислоҳатларнинг тўлақонли амалга оширилишида ер майдонларининг миқдорий ҳисобини юритишнинг аҳамияти, шунингдек, маъмурий-ҳудудий бирликлар бўйича ер ҳисобини тўғри ва тўлиқ юритишда йўл қўйилаётган хато-камчиликлар кўрсатиб берилган, хусусан, уларни бартараф этган ҳолда тузилаётган ер балансининг ҳаққонийлиги ва шаффофлигини таъминлашда туманларнинг маъмурий чегараси доирасида туманга бўйсунувчи шаҳар, шаҳарча, қишлоқ (овул)лар ҳудудларини белгиланган тартибда тўлиқ шакллантирган ҳолда ўтказиладиган ер ресурслари хатлови натижаларини асос сифатида қабул қилиниши бўйича амалий таклиф ва тавсиялар берилган.