BOSHLANGʻICH SINF OʻQUVCHILARIDA LUGʻAT BOYLIGINI RASMLAR YORDAMIDA OʻSTIRISH. ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Bugungi kunda ta`lim sifatini oshirishning muhim omillaridan biri bu o`quvchilarning har tomonlama kreativligini oshirishdir. Shu o`rinda boshlang`ich sinf o`quvchilarining kreativligini oshirishda asosiy ustuvor usullardan ongli o`qitish, nutq madaniyatini o`stirish, yozma va og`zaki nutq mashqlarini uyg`un holatda olib borishdir.Ushbu maqolada boshlang’ich sinf o’quvchilarda lug’at boyligini oshirishda turli xil samarali usullar haqida ma’lumot berilgan.