TURLI TIZIMDAGI TILLARDA LINGVOKULTUROLIK BIRLIKLAR TADQIQI. ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Lingvomadaniyning qiziqish doirasiga ramziy ma’noga ega bo’lgan va madaniy ma’lumotlarni aks ettiruvchi har qanday til birliklari (frazeologik birliklar, metaforalar, maqollar va boshqalar) kiradi. Til madaniyatlarining milliy oʻziga xosligini oʻrganish samaradorligi uchun ularga butun lingvomadaniy makonni shartli ravishda “maʼnolar nurlari” - tushunchalarga ajratuvchi kontseptsiya sohasi prizmasi orqali qarash mumkin. kontseptsiya nazariyasi, lingvomadaniy doirasida faoliyat ko’rsatib, voqelikni etnik-madaniy idrok etish xususiyatlarini aniqlash uchun ko’p darajali til birliklarini birlashtirishga imkon beradi. Ushbu maqolaning dolzarbligi va yangiligi lingvokulturologiyaning bir qator asosiy toifalarini va ularning asosiy xususiyatlarini taqdim etish va tahlil qilishga urinish bilan belgilanadi.