O’QUVCHILARGA IZONIT-IPLAR GRAFIKASI USULIDA TASVIRLAR TAYYORLASHNI O’RGATISH. ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Ushbu maqolada umumta’lim maktab o’quvchilariga Izonit-iplar grafikasi tarixi va ular xaqida ma’lumotlar keltirilgan. O’quvchilarga texnologiya dars mashg’ulotlarida, maktabdan va darsdan tashqari mashg’ulotlarda Izonit-iplar grafikasi usuli yordamida turli naqsh elementlaridan qiziqarli, chiroyli dekorativ pannolar, naturmortlar, tabiat manzaralari, kitob uchun xatcho’p, kitob g’iloflari, qutichalar bezagi, sovg’a uchun turli esdalik kompozitsiyalar yaratish uchun ko’rsatma vazifasini bajaradi.