Shayboniylarda qolg’a (valiahd) tayyorlash an’anasi. ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Ushbu maqolada Shayboniylarni valiahd (qolg’a) tayyorlash udumi haqida ma’lumot berilgan.Shuningdek,Shayboniylar boshqaruvi haqida ham ma’lumot olish mumkin.Bundan tashqari Shayboniy Sultonlar Suyunchixo’ja va Jonibek Sultonlarni siyosiy faoliyati haqida ham ma’lumot berilgan.