SURXONDARYO VILOYATI AHOLISI ORASIDA YANGI PAYDO BO‘LGAN O‘SMALAR KO‘RSATKICHI - J.J.Jalilov; S.S. Suvonqulov; F.M. Xolmahmadov; Sh.A. Otaqulov; T.I. Norqobilov ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Bugungi kunda Yer yuzida yashovchi insonlar orasida so‘ngi 10 yil ichida ba’zi kasalliklarning ko‘rsatkichi pasayib borayotgani bilan bir qatorda ayrim noinfeksion kasalliklarning ko‘rsatkichi sezilarli darajada o‘sib borayotganligi hechkimga sir emas. Masalan, onkologiyaga oid o‘smalar 2020-2023 yillar orasida sezilarli darajada o‘sdi. Xususan, Respublikamizda aholi orasida yangi paydo bo‘lgan o‘smalar bilan kasallanish ko‘rsatkichi kun sayin ortib borayotganligiga o‘rganilayotgan tadqiqotimiz bunga yaqqol misoldir.