(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada bolalar adabiyotining vujudga kelishi, shuningdek Angliyada bolalar adabiyotining paydo bo‘lishi, tarixiy taraqiyot boshqichlari va ikkinchi jahon urishidan so‘ng yangi bosqichga chiqishi bilan birgalikda, jahon bolalar adabiyoning rivojlanishiga qo‘shgan hissasi haqida ham aniq misollar bilan birga so‘z yuritilgan.