(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Hammamizga ma’lumki, istiqlol yillaridan so‘ng oliy ta’lim tizimida sezilarli yutuqlarga erishildi. Hozirgi paytda nafaqat oliy ta’lim tizimida, balki yurtimiz bo‘ylab barcha maktab va kollejlarda ham sun’iy intellektga asoslangan texnologiyalardan foydalanilgan holda dars jarayonlari samarali tarazda olib borilmoqda. Sun’iy intellektning oliy ta’lim tizimi sohasidagi ahamiyati, va uni rivojlantirishdagi roli vaqt o‘tgani sari ortib bormoqda. Sun’iy intellekt, talabalar uchun maxsus individual o‘qitish tizimlarini yaratishda va o‘qituvchilarga, o‘quv jarayonini tizimli tashkil etishda yordam beradi. Bu, har bir talabaning fanlarni chuqur o‘rganishini ta’minlaydi va o‘qituvchilar uchun zarur bo‘lgan vaqt va energiyani kamaytiradi. Shuningdek, Sun’iy intellekt tahlil qilish va ta’limning natijalarini baholashda, o‘qitish uslublarini yaxshilashda ham katta imkoniyatlar yaratadi. Shu sababli, oliy ta’lim tizimini rivojlantirishda Sun’iy intellektning ahamiyati Kundan-kunga ortib bormoqda va kelajakda ta’limning sifatini yuksaltishda muhim rol o‘ynaydi. Sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanishni kengaytirish, raqamli ma’lumotlarni yig‘ish, saqlash va qayta ishlash tizimini takomillashtirish maqsadida hozirda yurtimizda ushbu sohada malakali kadrlarni tayyorlash, mazkur yo‘nalishdagi ilmiy-loyihalarni qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha qator ishlar amalga oshirilmoqda.