(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Borliqdagi, san’atdagi, go‘zalliklarni ajrata bilishga o‘rgatish. Turli geometrik yasashlar, proyeksiyalashlarni tushunish. O‘quvchilarda tasviriy malaka, badiy- fikr, tashabbuskorlik, milliy g‘ururni shakllantirishdir. Chizmalardagi kesim, qirqim, shartliliklar, soddalashtirishlar, birikmalar xususida urganish katta axamiyat kasb etadi.