(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Maqolada tadqiqotchilarning hayvonlarning mahsuldorlik ko‘rsatkichlari, xususan, genetik markerlarning hayvonlarning ichki va tashqi xususiyatlariga ta’sirini o‘rganishga bo‘lgan urinishlari tahlil qilinadi. Genetik lokuslarning hayvonlarda miqdoriy belgilarning shakllanishiga ta’siri ta’kidlanadi. DNK ketma-ketligining o‘zgarishi kelgusida organizmdagi barcha o’zgarishlarning birlamchi sababi ekanligiga alohida urg’u berilgan. Genom seleksiyasi sohasida olib borilgan ishlarning hayvonlar mahsuldorligini erta bashorat qilishdagi ahamiyatining muhimligi asoslantirilgan.