(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Пилла ҳосилини йиғиштириб олиш ва уни дастлабки ишлаш жараёнларини механизациялашни такомиллаштириш мақсадида пилла қобиғининг яхлитлигини ва технологик хоссаларини сақлаш учун тирик пиллани йиғиш ва дастлабки ишлаш технологиясида таклиф этилган қаттиқ идишлар кўриб чиқилиб уларнинг афзалликлари ва камчиликлари тахлил қилинган.