(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Nikel tuzlarining suyultirilgan eritmalari va kristallgidratlari yashil rangli bo‘ladi. Bu rang akvakompleks ion - [Ni(H2O)6] 2+ ning hosil bo‘lishi bilan tushuntiriladi. Nikel ioni ham cho‘ktirish reaksiyalaridan tashqari komplekslanish, oksidlanish-qaytarilish reaksiyalarida ishtirok etadi.