(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Surxondaryo viloyatining ichki suvlari uning sersuv va tezoqar daryolari, soylari va sun`iy suv omborlaridir. Viloyatning eng yirik daryolari Surxondaryo va Sheroboddaryo daryolaridir. Surxondaryo viloyatidagi ko`pchilik daryolar Qashqadaryo va Tojikiston hudududagi baland tog`lardan boshlanadi. Bu daryolar sersuv va tez oqardir. Viloyatdagi daryolar qordan, muzliklar suvidan yomg`ir va yer osti suvidan to`yinadi.