(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada charm ishlab chiqarish uchun kam chiqindili, ekologik toza texnologiyalarni yaratish bo‘yicha tadqiqotlarga bag‘ishlangan bo‘lib mahalliy bug‘uchilik sanoati asosan rivojlangan Uzoq Shimol mintaqalarining og‘ir iqlim sharoitlarini hisobga olgan holda, past suyuqlik usulida bug‘u terisidan yarim tayyor charm mahsulotlarini ishlab chiqarish texnologiyasini ishlab chiqishdan iborat.