(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Oʻquvchilar mustaqil taʼlimini Blum taksonomiyasi asosida tashkil etish bosqichlari, mohiyati va metodikasi berilgan. Ta’lim rus va qardosh tillarda olib boriladigan maktablarda o’zbek tili ta’limida o‘qitishning zamonaviy usullaridan foydalanish metodikasini tadqiq qilishning dolzarbligi ilgari surilgan. Blum taksonomiyasi asosida 10- sinflarda “Renessans” mavzusini o‘qitishda foydalanish yo‘llari ko‘rsatilgan. Oʻquvchilar mustaqil taʼlimi natijasida erishiladigan yutuqlar bayon etilgan.