(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Hozirgi davrda bilish, ijodkorlik va innovatsiya iqtisodiyot va ishlab chiqarishning, shuningdek, falsafa, fan va zamonaviy texnologiyalarning asosiy harakatlantiruvchi kuchiga aylanmoqda. Kognitiv fenomeni tafakkur tarzida evristik jihatdan ilm-fanda yangicha talqinda o‘rganilmoqda.