(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqola yangi O’zbekistonda innovatsiyalarga asoslangan iqtisodiy taraqqiyotga erishish uchun ilm-fan va texnologik tomondan rivojlanish dolzarb masala sifatida muhokama qilingan. O’tkazilgan tahlillar asosida quyidagi yo’nalishlarda tadrijiy islohotlar olib borilishi lozimdir. Ilmiy tadqiqotlarni bevosita va bilvosita rag’batlantirish Ilmiy infratuzilmani yuksak darajada takomillashtirish; Ilm-fan sohasida ish olib boruvchi kichik va o’rta tadbirkorlikni qo’llab-quvvatlash; Ilmiy, injener va texnik kadrlarni ijtimoiy himoya qilish, ilmiy xodimning statusi va obro’sini oshirish. Shu va boshqa islohotlar natijasida ilm-fan taraqqiy etadi, bu esa o’z navbatida innovatsion iqtisodiyotga asos soladi.