(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasining 130 moddasiga asosan odil sudlov faqat sud tomonidan amalga oshiriladi. Sud hokimiyati qonun chiqaruvchi va ijro etuvchi hokimiyatdan, siyosiy partiyalardan mustaqil holda ish yuritadi. Fuqarolar ortasida sudning adolatliligiga ishonch ruhini oshirish maqsadida, jinoyat ishlari bo‘yicha yuqori instansiya sudlarida prokurorning ayblovdan voz kechishining protsessual tartibi berilgan. Maqolada amaliyotda uchrayotgan prokurorning ayblovdan voz kechishining protsessual tartibi bilan bog‘liq muammolar va ularga yechim bo‘lishi mumkin bo‘lgan takliflar keltirib o‘tilgan.