(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Mantiq algebrasi matematikaning bir bо‘lagi hisoblanib, axborot va kommunikatsiya texnologiyalarining apparatli hamda dasturiy vositalarini ishlab chiqishda, avtomatik qurilmalarni loyihalashtirishda muhim o‘rin tutadi. Shuning uchun bu mavzular maktab informatika darsliklaridan boshlab, oliy o‘quv yurti talabalariga ham o‘qitiladi. Ushbu maqolada “EMAS”, “VA” hamda “YOKI” mantiq algebrasining asosiy funksiyalarini ishlash mexanizmi va funksional imkoniyatlarini o‘rganishda NI Multisim dasturiy muhitidan foydalanish yanada ko‘proq samara berishi yoritilgan.